sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Tottelevaisuutta ja huimaa kehitystä

Annetaanpa pentujen kuulumisten ja kuvien odottaa vielä hetki ja aloitetaan tämä päivitys Kertun kuulumisilla TOKO - kilpailuiden tiimoilta. Kerttuhan on luonut uraa tottelevaisuus koulutuksen suhteen ja on myös näyttänyt sen että grosse kyllä osaa, jos vain itse haluaa. Asia tuli jälleen hyvin osoitetuksi sillä lauantaina Kerttu saavutti Pieksämäellä koulutustunnuksen TK2. Tähän vaaditaan kolme ykköstulosta avoimesta luokasta ja Kerttu sai ne suoraan kolmessa kilpailussa.
Laukaa 18.8, 163 pistettä, sijoitus 2/6
Keuruu 25.8, 185 pistettä, sijoitus 1/9
Pieksämäki 21.9, 179.5 pistettä, sijoitus 1/6
Avoimen luokan kilpailut olivat siis siinä, saapa nähdä että noinkohan Kerttu joskus avaa rodulle uraa myös voittajaluokan kilpailuissa, aika sen näyttää...


Ja sitten on pentujen vuoro. Ikää on tänään tasan 3 viikkoa ja maailma alkaa avartumaan, uusia kokemuksia tulee päivittäin, ensimmäiset kiinteät ruoat on jo syöty ja se jos joku on sekä sottaista että raskasta puuhaa. Ensimmäisen ruokailun aikaan ei ihan vielä ollut tiedossa että mitähän tässä pitäisi tehdä? Ja mistä ihmeen syystä tuon vieruskaverin suu maistuu kumman hyvältä..?


Ja sitten kun on syöty ja levätty, jaksaa hetkisen taas touhuta.Nykyisellään syönti sujuu jo mallikkaammin, mutta vieläkin se on sen verran raskasta hommaa että unihan siitä samoin tein seuraa!


Pentulaatikko alkoi käydä pieneksi, sillä jos kerran sen ulkopuolella ruokailtiinkin, niin pitihän sitä aluetta päästä tutkimaan muutenkin.
Ja näinhän siinä kävi, "tämä on pieni askel rodulle, mutta suuri askel grossen pennulle.." mitähän jännää löytyy pentuhuoneen ulkopuolelta??Itse asiassa vapauden ja uusien asioiden kaipuu (sekä pissaläntit lattialla...) saavuttivat jo sellaiset mittasuhteet, että pennut muuttivat Caran kanssa kodinhoitohuoneeseen. Kodinhoitohuoneen laattalattia kun ei ole mattojen lävitse tulevista pissoista moksiskaan, siellä tarvitsee vain vaihtaa matot ja pestä lattia aina tarvittaessa. Pyöritämme siis mattopyykkiä lähes päivittäin, jotta alusta olisi mahdollisimman pitävä ja hellävarainen uusien nivelten kasvulle. Laminaatin kohdalla tilanne ei olekaan ihan ihan niin simppeli, vaan suuremmat pissaläntit imeytyvät laminaatin saumoista lattian alle vaikka kuinka olisi mattoja ja papereita lattiaa suojaamassa. Nyt jos kaikki menee hyvin, seuraavassa päivityksessä saamme ehkä jo kuvaa ensimmäisistä ulkoiluista. Siihen asti heippa vain kaikille!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Kertulle ja ohjaajalle =)
Kylläpä pennut ovat kasvaneet.
Kohta on talo täysi vauhtia ja vaarallisia tilanteita ;)

Syys terveisin: Tiina

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Kertulle ja ohjaajalle myös! Hienosti olette jaksaneet treenata!
Pennut vaikuttavat jo uteliailta pienestä iästään huolimatta.

Terveisin Roki & huoltojoukot