Grossemme

KERTTU

Laumamme vanhin (ja aivan varmasti myös viisain) isosveitsinpaimenkoira. Virallisesti Bärli vom Försterrain, Kasvattaja Conny Mannel, Saksa.


Vanha sanonta kuuluu että hyvää kannattaa odottaa, no ainakin tässä tapauksessa lausahdus pitää paikkaansa. Siitä ensimmäisestä ajatuksesta Kertun tuloon kului loppujen lopuksi kuusi vuotta, emmekä ole katuneet päivääkään! Kerttu on Suomen muotovalio, saavuttanut koulutustunnukset tottelevaisuudesta tasoilta TK1 ja TK2, samoin kuin rallytokosta RTK1 ja RTK2, suorittanut hyväksytysti BH- kokeen ja ollut kertaalleen näyttelymenestyksensä perusteella Suomen Sveitsinpaimenkoirien vuoden Isosveitsinpaimenkoiranarttu.


CARA

Isoista tytöistä se keskimmäinen, samalta kasvattajalta kuin Kerttu, oikealta nimeltään Cara-Mia vom Försterrain. Ollut heti pienestä pennusta täydellisin pihavahti mitä koskaan voi saada. 


Kukaan ei pääse pihaamme ilman että Cara siitä ilmoittaa. Vaikka ääni on voimakas ja kantava, luonne on kiltti ja ystävällinen, tuttaville jopa liiankin kanssa. Syliin pitäisi päästä ja jatkuvasti täytyisi rapsuttaa. Aina mukana siellä missä ollaan ja tehdään, varsinkin perheen ruokaillessa vakiopaikka on pöydän alla.


MARTTA

Kertun tytär ja ihan ikioma kasvattimme, Harambee's Dazzling Diamond. Martta ei täysin perinyt Kertun ongelmanratkaisukykyä, mutta siinä missä ideat loppuvat, isältä peritty koko auttaa. Martta ei ole ihan täysin sisäistänyt kokoaan, keittiön pöydän alle kun täytyy päästä vaikka sinne ei oikein Caran valtaaman tilan vuoksi mahtuisikaan. Niskaa kyyryyn, asenteeksi "minä menen nyt" ja lopputulos on se että joku väistää aina, yleensä tuolit tai sitten koko pöytä.


Martta on Suomen muotovalio, Pohjoismaiden Juniorivoittaja 2013, Juniorivoittaja 2013 ja saavuttanut rallytokosta koulutustunnukset RTK1 ja RTK2.


REY

Laumamme kolmas oma kasvatti, Caran tyttären tytär, Harambee's Golden Grace. Poikamme koira, paras kaveri ja se kaikista luotetuin ystävä maailman myrskyissä.Sanonta "nimi on enne", osoitti jälleen olevansa enemmän kuin pelkkä sanonta, se on karu totuus. Kun pennun kasvaessa tuli ajankohtaiseksi päättää sille annettava nimi, me vanhemmat ehdotimme leppoisia nimiä kuten Lempi, Rauha tai Tyyne. Poika piti oman päänsä ja päätti toisin. Nimi lainattiin erään Star Wars elokuvan päähahmolta nimeltä Rey, mitäpä siihen sanomaan jos kerran muut nimet eivät kelpaa.
Elokuvan Rey hankki elantonsa keräämällä avaruusalusten romuja ja myymällä niitä eteenpäin. Meidän Rey toimii toisin. Suurin syy on tietysti se että kyseessä on koira ja että avaruusalusten romujen saatavuus on vielä nykyään melko heikkoa... Meidän Rey toimii enemmän siellä tavaroiden levittelyn puolella. Vaatetta ja kenkiä löytyy milloin mistäkin, mutta eiköhän tuokin asia muutu kunhan neito hitusen ikääntyy. Jos ei opi jälkiään siistimään, niin jos ei niin paljoa levittelisi. Tai jos edes rauhoittuisi hitusen. Sitä odotellessa taitaa olla parempi järjestellä paikat ihan itse, kuten tähänkin saakka on tehty.

Ei kommentteja: