sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Sadepäivän hulin... ei kun rauhaa

Netissä kiersi aikaisemmin loru koiran hankkimisesta ja melko aikaisessa vaiheessa siinä todettiin jotain tyyliin "otitko yhden vain?". Lorussa perusteltiin näppärin sanankääntein kuinka toinen koira ei lisäisi tekemistä juuri yhtään, kolmas menisi siinä sivussa ja niin edelleen. Huokaus sentään, totuus on kuulkaas jotain ihan muuta... Tässä pidemmän ajan tuumailun tuloksena olemme tulleet siihen tulokseen että jos koiria on useampi, on optimi lukumäärä 3. Tämäkin määrä muodostuu siten, että siinä on yksi pieni ja kaksi isoa. Perusteluina esimerkiksi seuraavat seikat:
- Kolme voi ottaa mukaan, tai sitten jos tarvitsee hoitopaikan, se on helppo saada yhdelle koiralle.
- Koska ihmisellä on vain kaksi kättä, kolme voi vielä lenkittää helposti yksinäänkin.
- Kolme ei varaa koko sohvaa.
- Kolme ei tuo sisälle mukanaan ihan järkyttävää määrää rapaa.
Mutta koska puhumme perheemme jäsenistä, mikään edellisistä ei tietenkään päde tosielämässä. Siksi laumamme on iso ja sellaisena se tulee pysymäänkin.

Edellinen oli oikeastaan vain pohjustus sille, miksi edellisestä päivityksestä on niin mahdottoman pitkä aika. Kuuden koiran lauman hoitamisessa on hommaa, uskokaa pois. Aika on vain yksinkertaisesti sellainen asia, että sitä ei riitä kaikkeen. Vaikkakin Wikipedia väittää ihmisen biologisen kellon rytmin olevan yli 25 tuntia, se todellakaan muuta todellisuutta ja sitä että käytössä niitä tunteja on edelleen vain 24.

Mutta tänään on aikaa sillä ulkona sataa, taas. Itse asiassa eilen oli varsin harvinainen, sateeton päivä pitkään aikaan. On siis aikaa istua koneen ääreen ja niputtaa tämän vuoden tapahtumia muidenkin nähtäväksi.

Tammikuu

Näyttelyvuosi avattiin Lahdessa, tuomarina Jouni Nummela. Meidän Rey yllätti olemalla ROP pentu veljensä Toivon ollessa saman sarjan VSP. Kasvattimme Roki korjasi potin ollessaan ROP. Alla ROP ja VSP pennut sekä iloiset handlerit tuomarin valvovan katseen alla.


Petran vuoden ensimmäinen kehäkäynti oli yhdessä oman koiransa Hipun kanssa. Tulosta ei juuri tullut, mutta molemmilla oli hauskaa yhdessä. Se on onneksi tärkeää ja palkitsevaa, eikä sitä saisi koskaan unohtaa. Valitettavasti ilo ja hymy on niin monilta näyttelyissä kävijöiltä nykyään tyystin kadonnut.


Samalla käynnillä Petra ja junior handler kilpailuidensa luottokoira Coton de tulèar "Mandi" hioivat yhteistyötään kesän koitoksiin sijoittuen hienosti kolmansiksi.Helmikuu

Helmikuussa koimme yhden kasvattajauramme suurimmista kohokohdista. Olimme paikanpäällä kokemassa kasvatimme Rokin esiintymistä Champion of Champions & Veteran of Veterans 2017 kutsukilpailussa ja illallisgaalassa. Upea kokemus ja herkkä hetki, kyynel tirahti silmään Rokin esiintyessä varmasti ja juhlavasti.


Ja koska kyse oli gaalasta, ei sinne oikein voinut farkuissa lähteä. Hieno, upea kokemus kaikin puolin ja ehdottomasti käymisen arvoinen.Maaliskuu

Maaliskuussa nauttiin jostain, mitä ei nyt enää syksyllä olla juurikaan nähty, auringosta.
Lisäksi Petra ja Mandi osallistuivat Jyväskylän kaksipäiväiseen Showlink Pets pentunäyttelyn junior handler kilpailuun. Lauantaina tuloksena hienosti oman sarjan voitto ja kokonaiskilpailun toinen sija.Huhtikuu

Grosse kokoontuminen Jyväskylässä, koirakeskus Haukkuvaarassa. Päivään sisältyi koulutusta ja iloista yhdessä olemista, siis ajanviettoa parhaimmillaan.


Mahtui päivään yksi kilpailukin! Kyseessä oli syöntikilpailu, jossa nakinpalat oli laitettu jonoon tietyin välimatkoin. Aika alkoi kun lähtöviiva ylitettiin, päättyi kun linja oli syöty tyhjäksi ja kaksikko ylittänyt maaliviivan. Tässä kilpailussa kennelimme oma kaksikko sijoittui toiseksi Kertun hoitaessa nakkien syönnin. Kasvattimme Yoda suoritti radan hiuksenhienosti nopeammin voittaen hienosti koko kilpailun.Toukokuu

Rey, laumamme nuorin 1 v.


Loppukuusta vierailimme tuttaviemme luona Seinäjoella haistelemassa pienten pentujen tuoksua. Tuollaisilla hetkillä ymmärtää että miksi laumamme on iso, on olemassa joitain asioita joita ei vain voi vastustaa, vai mitäpä olette mieltä näistä kuvista?


Kesäkuu

Koulun päättyminen ja kesäloma, tällä kertaa mukana tuli syksyllä siirto isompaan kouluun.Heinäkuu

Kertun ja Caran syntymäpäivät, Cara vasemmalla 7 ja Kerttu oikealla 8 vuotta. Aivan uskomatonta kuinka nopeasti aika kulkee. Olemme niin kiitollisia kaikista niistä päivistä jotka olemme saaneet näiden kavereiden kanssa viettää, myös niistä harvoista ikävistäkin päivistä.


Näyttelytapahtumiin mahtui Saarijärven kaikkien rotujen näyttely, josta Reyn tuloksena paras narttu 2 ja sert, Kertun ollessa ROP veteraani.


Lisäksi loppukuusta kokoonnuimme perinteisesti paikalle päässeiden kasvattiemme ja omistajien kanssa, ensiksi lauantaina kokoontuivat grosset


ja sitten sunnuntaina corgit.Syyskuu

Jostain kumman syystä elokuusta ei löytynyt yhtään ainutta kuvaa, mutta eipä anneta sen häiritä vaan siirrytään sulavasti syyskuuhun ja Suomen Sveitsinpaimenkoirien erikoisnäyttelyyn 2017. Päivän aloitti parivaljakko Petra & Mandi sijoittuessaan oman sarjansa voittajaksi ja kokonaiskilpailun toiseksi. Tämä otos oman sarjan loppusijoituksesta.


Varsinaisen erikoisnäyttelyn puolella meidän Rey yllätti ollen koko näyttelyn paras juniori.
Kennelimme kasvattajaryhmä oli ROP kasvattajaryhmä ja sijoittui loppujen lopuksi koko näyttelyn kolmanneksi parhaaksi kasvattajaryhmäksi.


Sateiseen syyskuuhun mahtui myös sateinen Muuramen näyttely. Lauantaina palasimme juurillemme yhden päivän ajaksi, me kaksi aikuista ja vain yksi corgi. Levon kannalta päivän otti koirakin...


Kun taas sunnuntaina Kerttu ja Rey jaksoivat (ilmeisesti paremmin levänneinä) edustaa siten, että Rey oli ROP ja Kerttu ROP veteraani.


Olisihan tähän vielä vaikka mitä, Äänekosken näyttely jossa Kerttu oli ROP veteraani, Rey ROP sijoittuen sen jälkeen vielä ryhmäkilpailussakin kolmanneksi.


Ja sitten vaikka kuinka paljona kaikkea muuta, kasvattien yksittäisiä vierailuita, Brunon ja Lillin hoidossa olot, kasvattimme Matten muutto uuteen kotiin ja niin edelleen. Mutta koska aika on rajallinen ja koska nyt olemme päässeet lähes tähän päivään, on aika lopetella. Tulossa on Jyväskylän koiranäyttely ja kaikki muut syksyn tapahtumat. Toivottavasti pystymme olemaan kameroinemme sopivassa paikassa sopivaan aikaan, jotta pystyisimme jakamaan edes osan hulinastamme teillekin.

Seuraavaan päivitykseen, seuraaviin tapahtumiin.. :)

Ei kommentteja: