keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Koira 2013, Helsinki 13. - 15.12.2013

Suomalaisen "koiranäyttelykauden" huipentuma ja itseoikeutettu kohokohta lienee vuosittaiset Voittaja- koiranäyttelyt. Tänä vuonna ne pidettiin viime viikonloppuna, 13. - 15.12.2013 nimellä koira 2013. Jotain tapahtuman koosta kertoo jo sekin että yhtenä viikonlopuna (kolmen päivän aikana) tapahtumassa vieraili 50 000 kävijää ja 23 000 koiraa, näillä luvuilla tuo kyseinen viikonloppu oli vieläpä maailman suurin koiratapahtuma! Lisää tapahtumasta tätä linkkiä seuraamalla: http://www.koira2013.fi/   Information available also in English / Swedish

Titteleitä oli jaossa jokaisena päivänä, perjantaina Helsinki Winner 2013, lauantaina Nordic Winner 2013 ja sitten sunnuntaina Voittaja 2013. Huomioitavaa lienee se että joka päivä on itsenäinen näyttelypäivä, joten myös tuomari on eri  kuin muina päivinä. Meidän kasvateistamme oli titteleitä havittelemassa Roki Keravalta ja Martta täältä meiltä itseltämme. Rokin aloittaessa oman kilpailu-urakkansa jo perjantaina, Martan huoltojoukot olivat vielä sen päivän töissä joten matkustaminen lähemmäksi kilpakenttiä tehtiin vasta perjantaina pimeän jo laskeutuessa. Tosin Martan huoltojoukot jäivät jo täältä kotoa lähtiessä hieman normaalia pienemmiksi, sillä kotiin jääneet lapset ja muut koirat (varsinkin pennut..) pakottivat huoltojoukkojen toisen osapuolen jäämään talonvahdiksi. Onneksi mukaan lähti Martan velipuoli Jedi oman huoltajansa kanssa, joten leppoisa matka kohden Espoota ja hotellia saattoi alkaa. Ja mikäs siinä oli hyvillä mielin matkatessa kun ennen starttia saimme tiedon Rokin ensimmäisen kilpailupäivän tuloksista, Rokin titteleihin kun oli juuri liitetty saavutus Helsinki juniorivoittaja 2013!

Lauantaina kilpailun syövereissä pyörähtelivät sitten kaikki kolme ja menestystäkin tuli.

Roki, Pohjoismaiden juniorivoittaja 2013
Martta, Pohjoismaiden juniorivoittaja 2013
Jedi, rotunsa paras

Sunnuntaina ilmassa oli jo ehkä hivenen väsymystä ja kotiinlähdön tunnelmaa, mutta ilmeisesti tuomarit silti pitivät näkemästään.

Roki, juniorivoittaja 2013
Martta, juniorivoittaja 2013

Rokin menestys oli siis varsin huikea, 3 näyttelyä, 3 titteliä! Siksipä kasvattajina meillä on suuri ilo ja kunnia esitellä teille:

HeJW-13 PMJV-13 JV-13 HARAMBEE'S DARING DIAMOND, "Roki"


Paljoa heikommaksi ei Martta veljestään jäänyt, 2 näyttelyä, 2 titteliä. Joten ihan yhtä suurella ilolla ja kunnialla tahdomme esitellä teille meidän ihan ikioman Martan!

PMJV-13 JV-13 HARAMBEE'S DAZZLING DIAMOND, "Martta"


Kun Roki ja Martta olivat pieniä, me nukuimme muutaman viikon patjalla pentuhuoneen lattialla. Niin, emme tiedä onko se ihan tarpeellista (tai edes viisasta..), mutta se on meidän tapamme. Haluamme olla emän ja pentujen lähellä ihan siltä varalta että jostain syystä apuamme tarvittaisiin. Heräämme öisin kun pennut heräävät nälkäänsä, tai kun joku pennuista on vahingossa ryöminyt sen kriittisen matkan päähän emästä eikä mukamas enää löydä tietään takaisin ja niin edelleen. Joskus tuollaisina öinä kun oikein väsyttää, saattaa mieleen hetkeksi juolahtaa että onko tässä mitään järkeä itseään näin rasittaa ja loppuun ajaa. Mutta nyt, kolmen arvostetun näyttelyn ja usean tittelin jälkeen tuntuu hyvältä, olemme tehneet hyviä valintoja ja olemme oikealla tiellä. Tuhannet kiitokset kaikille meitä oman matkamme varrella auttaneille ja neuvoneille, uskomme että tunnistatte itsenne kyllä... :-)

1 kommentti:

sanna kirjoitti...

Tänne on palattava udelleen ja uudelleen ihastelemaan näitä sisaruksia! Ylpeitä olemme teistä kasvattajina. :) Ja onnellisia siitä, että saamme olla osallisena tästä ihanasta sisarusparvesta.