sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Pieni koira vai iso koira?

On asioita joista ei koskaan pidä kiistellä, sillä yhtä ja ainoaa totuutta ei todennäköisesti ole olemassakaan. Siksipä mekään emme edes yritä sanoa kumpi olisi parempi, pieni vai iso koira, koska molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Mutta tässäpä olisi kuvin havainnollistettuna se suurin käytännön eroavaisuus pienen ja ison koiran välillä.  Ja se on... maavara, eli voitaisiin kai sanoa myös etenemiskyky (varsinkin näin talviaikaan..)


Kuten yltä näkee, siinä missä Roosan rintakehä jo melkein tekee omaa uraa hangen pintaan, Kertulla ei hanki yllä edes puoleen väliin jalkoja. Poluilla kulkiessa koko lauma etenee ihan mukavasti, isot edellä ja Roosa nauttii valmiiksi auratusta reitistä.


Mutta sitten umpihanki onkin jo huomattavasti haasteellisempi, siinä missä grosse etenee varsin vauhdikkaasti näin:


Corgille käy siellä pehmeässä lumessa näin:


Mutta kun metsästä päästään pois auratulle ja kovemmalle alustalle, Corgi antaa takaisin samalla mitalla ja käyttää kokoaan hyväkseen sen enempää turhia kiertelemättä...


Mutta löytyy siitä grossestakin tarvittaessa pieni koira! Kaikki meidän Caran tuntevat tietävät varsin hyvin että neiti on melkoisen energinen ja vilkas pakkaus. Mutta kuitenkin näin varovaisesti Cara, reilu 1,5 vuotta ja 40 kiloa, osaa käyttäytyä lasten kanssa, mallina Henri 6 vuotta ja 26 kiloa.


Kun taas vastaavasti pennut (9 viikoa ja 2 x 3 kiloa) saivat aikaan tämän...


Ei vain, leikki leikkinä... Tottakai pentujen kanssa leikitään ja painitaan varovaisesti, mutta tosiasia on että ainakin meidän grosset ovat lasten kanssa oikein varovaisia. Sama kyllä pätee kyllä moniin muihinkin tapaamiimme grosseihin. Terveisiä vain tuttaville Riihimäelle ja Seinäjoelle, joiden koirista meillä eniten kokemusta on.

3 kommenttia:

Estimat kirjoitti...

Seinäjoki kiittää.
Sitä täälä hämähäkit vain miettii, kun teillähän on vain niitä pieniä koiria, että missä te olette isoja koiria kuvanneet? HA-HA-HA 8)

Totta oikeasti joka sana...molemmissa omat hyvät ja hounot puolensa...ja lastenkin mielestä molempia kokoja tarvitaan. ;D

Iitu, Masi ja Manta kirjoitti...

..täällä odotetaan mielenkiinnolla vertailun jatko-osia mm. "Grosse kainalossa kahvilassa" ja "Näppärästi täpötäydessä junassa sveitsiläisen kera".. ;D

Estimat kirjoitti...

Voi sitä Corgin riemua, kun hanki kantaa ja Grosse uppoaa! Ihanat naurut ollaan saatu Doriksen juostessa hangella karkuun Ebbaa ja Ockraa.