sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Mistä nimi Harambee's?

Meillä kävi tänä viikonloppuna ensimmäiset uudet perheet pentuja katsomassa. Kiitos teille vierailijoille, seuraavan kerran tapaamme sitten viimeistään tammikuussa kun täältä "mustanaamio" ja Nuutti sinne teille uuteen kotiin muuttaa. Lauantain vieraiden kanssa tuli esille tämä meidän Harambee's kennelnimi ja sen tausta. Ihan hyvä että tulikin esille, sillä sen tarina olisi oikeastaan pitänyt kirjoittaa heti blogin alkuun...

Anoimme 2000 luvun alussa kennelnimeä varsin huonolla menestyksellä. Laitoimme aina useampia ehdotuksia hakemuksiin, mutta ne tulivat aina hylättyinä takaisin. Syy oli aina sama, liian samanlaisia jo olemassa olevien kanssa, ja tämä jatkui aina hakemuksesta toiseen. Meidän ensimmäinen virallisesti ihan oma pentueemmekin, Sirun pennut, rekisteröitiin pelkästään etunimillänsä koska prosessi oli vielä kesken. Sitten eräs hyvä ystävämme kävi häämatkallaan Afrikassa ja törmäsi siellä sellaiseen, voisiko sanoa "ajatusmalliin" nimeltä harambee. Englanniksi sen sanotaan menevän sanatarkasti "all pull together", eli suomennettuna voisi kai lyhyesti todeta, yhteisvoimin. Pohdimme tuota ajatusta ja sitten ymmärsimme että mitä muuta koirien kasvattaminen on kuin yhteisvoimin hyvään lopputulokseen pyrkimistä? Me olemme saaneet kasvattajalta luottamuksen ja sen osoituksena tyttöpennun, pentu kasvaa aikuiseksi ja tarvitsee ajallaan sulhasen, pienet uudet pennut tarvitsevat taas hyvät ja huolehtivat kodit. Näin pyörä pyörii ja jokaisen siihen osallistuvan panos on kullan arvoinen jotta lopputuloksena olisi rotumääritelmän mukainen, terve ja hyväluonteinen perheenjäsen josta on iloa ja seuraa vuosiksi eteenpäin. Ja koska me haluamme tietää miten meidän kasvattiemme elämä sujuu myös siellä uudessa kodissa, sekin on sitä yhteisvoimin huolehtimista ja välittämistä. Tässäpä teille tarina Harambee's nimen takana, täytyy varmaankin laittaa se tiivistettynä ihan etusivulle.

Mutta mitäpä uutta pennuille? Ensimmäisiä painiotteluita otetaan ja murisemista harjoitellaan. Toinen tyttö ja yksi pojista erottuvat selvästi muista, tämä kaksikko on sellainen "tehotiimi" joka touhuaa eniten pientä kepposta sisarusten kustannuksella. Milloin purraan korvasta, milloin vedetään hännästä. Ja sitten kun on hetki leikitty, iskee nukkumatti paikasta ja ajasta välittämättä...


Lisäksi olemme tänä viikonloppuna päästäneet grosset haistelemaan pentuja portin takaa. Todellisuudessa meidän täytyy olla tarkkana isojen tyttöjen kanssa, nehän menevat portin ylitse mikäli niin vain haluavat.


Sen verran paljon pennut isompia tyttöjä kiinnostaa, että mitään ei pääse tapahtumaan ilman että hoitotädit ei sitä havaitsisi!

1 kommentti:

Estimat kirjoitti...

Tuo nimi Harambees todellakin kuvaa loistavasti teidän perheen menttaliteettia! On ilo olla yhteistyössä kanssanne!